Välj Recept:
Middag

Efter träning MÅSTE du äta!
Efter ett hårt pass så är kroppen i ett nedbrytande fas & då måste du fylla på depåerna genom en stadig middag bestående av fett, protein & kolhydrater.
Att variera din kost är en säker metod för att du ska nå dina mål.



Kyckling lasange


1 grillad kyckling
1 lök
1 vitlöks klyfta
1 tetra krossade tomater (chili)
1 stor burk keso
hackad spenat (tinad)
fullkorns plattor
2 tomater
riven ost
salt och peppar
timjan

Rensa kycklingen, fräs lök och vitlök, häll i krossade tomaterna och kycklingen, låt puttra lite krydda med salt & peppar, timjan. Ta bort grytan från plattan och häll i keso och spenaten. Varva röran och lasangeplattorna i en gratängform. Garnera med skivade tomater och strö över osten. Gratinera i ugn 30-35 min på 200 grader. Super enkelt och jätte gott!! Testa!!



Kornbitar med fullkorns bulgur


Kornbitar ( 1 påse )
wokgrönsaker
Kelda mat extra ( 125ml )

salt och peppar
curry
soja
fullkorns bulgur
vitkål

Koka bulguren enligt anvisning. stek kornbitarna i några minuter och lägg sedan ner wok grönsakerna. Låt grönsakerna bli mjuka, häll i keldan och alla kryddor. Riv vitkål till middan.. Super enkelt, fettsnålt och tok gott.. Min nya favvis!!




Lax i aluminium knyte


2 st laxfileer
1 morot
½ röd paprika
2 msk creme bonjour, tomat och medelhavsörter
salt och peppar

fullkorns ris

Detta recept räcker till två personer. Koka fullkornsriset enligt anvisningar. Ta aluminiumfolie och gör två knyten.. Riv moroten och skär paprikan i småbitar. Blanda dessa och lägg i botten på knytet. Skär laxfileen i tre bitar och lägg ovanpå grönsakerna, salta & peppra och klicka dit 1 msk cereme bonjour. Gör samma sak en gång till. Förslut knyterna och in i ugnen, 200 grader i ca 20 min. Servera till ris och en härlig sallad. Jätte enkelt men åhh så gott!!



Taco spett med bulgur


400 g 5 % köttfärs
1 ägg
taco krydda

bulgur
½ paprika
1 avokado
socker ärtor
½ gul eller röd lök
3 % fetaost

Blanda köttfärsen, ägget och taco kryddan tillsammans. Fördela köttfärsen till avlånga biffar på blöta pinnar. Grilla!! Koka upp bulgur. Skär paprikan, löken och avokadon i små bitar. Även socker ärtorna ska delas och sedan ska allt blandas ner tillsammans med bulgur i en skål. Droppa några droppar lime över och lite örtsalt! Klart.. Smarrigt värre!!



Pizzabiffar


400 g köttfärs
20 g gratäng ost 12 %
2 tsk tomatpure
1 krm basilika
1 krm organo
1 krm svartpeppar

Blanda tomatpuren, osten och kryddorna. Forma köttfärsen till biffar och gröp ur i mitten så fyllningen får plats. Klicka i fyllningen i mitten av biffen och täck sedan över kanterna så att inte fyllningen rinner ut. Lägg biffarna på en bit aluminiumfolie och in i ugnen ca. 10-12 minuter tills de att biffarna har fått färg. Servera med guacamole och klyftpotatis!! Mums va gott!!




Lax med klyftpotatis

Laxfile
Potatis
avokado
kesella
vitlöks krydda
Örtsalt

Krydda laxen med citronpeppar och in med den i ugnen. Skär potatisen i klyftor och spraya på olivolja.. lägg in i micron ( om ni har funktion: grill ) annars in i ugnen. Blanda i hop avocadon (mosa) + kesellan och sedan ner med vitlökskryddan och örtsaltet. Färdigt!! NJUT!!



Nasigoreng

Rökt skinka
Räkor
Wok grönsaker
Soya
Sambal olek
Ris

Ibland lagar jag mat utan att tänka på hur mycket jag använder.. Idag var en sån dag.. så ni får prova er fram. Jag började med att steka räkorna (som var frusna) sen ner med den finskurna skinkan och grönskerna. Låt de stå och puttra lite.. I med lite soya och sambal och sist ner med riset. Låt allt bli varmt och servera på tallriken med lite cashew nötter.. Lätt som en plätt!!



Tacopaj

250g kesella
2dl dinkelmjöl
krossade linfrön
1 ägg

400g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
3% fetaost
körsbärs tomater
17% riven ost

Blanda kesellan, mjölet, ägget och linfrönen till en deg och baka ut i pajformen. Stek köttfärsen och löken, blanda ner tacokryddan. Ner med lite fetaost och tomaterna, dom skär jag till "halvor" Häll upp i pajformen, strö över lite ost. Om man vill kan man göra en äggstanning på minimjöl och ägg. 175 grader i ca 20-25 min.. Servera med en härlig sallad till!!




Välj Recept: