Välj Recept: |
Middag |
Efter träning MÅSTE du äta! Efter ett hårt pass så är kroppen i ett nedbrytande fas & då måste du fylla på depåerna genom en stadig middag bestående av fett, protein & kolhydrater. Att variera din kost är en säker metod för att du ska nå dina mål. |
![]() |
Kyckling lasange |
1 grillad kyckling 1 lök 1 vitlöks klyfta 1 tetra krossade tomater (chili) 1 stor burk keso hackad spenat (tinad) fullkorns plattor 2 tomater riven ost salt och peppar timjan Rensa kycklingen, fräs lök och vitlök, häll i krossade tomaterna och kycklingen, låt puttra lite krydda med salt & peppar, timjan. Ta bort grytan från plattan och häll i keso och spenaten. Varva röran och lasangeplattorna i en gratängform. Garnera med skivade tomater och strö över osten. Gratinera i ugn 30-35 min på 200 grader. Super enkelt och jätte gott!! Testa!! |
![]() |
Kornbitar med fullkorns bulgur |
Kornbitar ( 1 påse ) wokgrönsaker Kelda mat extra ( 125ml ) salt och peppar curry soja fullkorns bulgur vitkål Koka bulguren enligt anvisning. stek kornbitarna i några minuter och lägg sedan ner wok grönsakerna. Låt grönsakerna bli mjuka, häll i keldan och alla kryddor. Riv vitkål till middan.. Super enkelt, fettsnålt och tok gott.. Min nya favvis!! |
![]() |
Lax i aluminium knyte |
2 st laxfileer 1 morot ½ röd paprika 2 msk creme bonjour, tomat och medelhavsörter salt och peppar fullkorns ris Detta recept räcker till två personer. Koka fullkornsriset enligt anvisningar. Ta aluminiumfolie och gör två knyten.. Riv moroten och skär paprikan i småbitar. Blanda dessa och lägg i botten på knytet. Skär laxfileen i tre bitar och lägg ovanpå grönsakerna, salta & peppra och klicka dit 1 msk cereme bonjour. Gör samma sak en gång till. Förslut knyterna och in i ugnen, 200 grader i ca 20 min. Servera till ris och en härlig sallad. Jätte enkelt men åhh så gott!! |
![]() |
Taco spett med bulgur |
400 g 5 % köttfärs 1 ägg taco krydda bulgur ½ paprika 1 avokado socker ärtor ½ gul eller röd lök 3 % fetaost Blanda köttfärsen, ägget och taco kryddan tillsammans. Fördela köttfärsen till avlånga biffar på blöta pinnar. Grilla!! Koka upp bulgur. Skär paprikan, löken och avokadon i små bitar. Även socker ärtorna ska delas och sedan ska allt blandas ner tillsammans med bulgur i en skål. Droppa några droppar lime över och lite örtsalt! Klart.. Smarrigt värre!! |
![]() |
Pizzabiffar |
400 g köttfärs 20 g gratäng ost 12 % 2 tsk tomatpure 1 krm basilika 1 krm organo 1 krm svartpeppar Blanda tomatpuren, osten och kryddorna. Forma köttfärsen till biffar och gröp ur i mitten så fyllningen får plats. Klicka i fyllningen i mitten av biffen och täck sedan över kanterna så att inte fyllningen rinner ut. Lägg biffarna på en bit aluminiumfolie och in i ugnen ca. 10-12 minuter tills de att biffarna har fått färg. Servera med guacamole och klyftpotatis!! Mums va gott!! |
![]() |
Lax med klyftpotatis |
Laxfile Potatis avokado kesella vitlöks krydda Örtsalt Krydda laxen med citronpeppar och in med den i ugnen. Skär potatisen i klyftor och spraya på olivolja.. lägg in i micron ( om ni har funktion: grill ) annars in i ugnen. Blanda i hop avocadon (mosa) + kesellan och sedan ner med vitlökskryddan och örtsaltet. Färdigt!! NJUT!! |
![]() |
Nasigoreng |
Rökt skinka Räkor Wok grönsaker Soya Sambal olek Ris Ibland lagar jag mat utan att tänka på hur mycket jag använder.. Idag var en sån dag.. så ni får prova er fram. Jag började med att steka räkorna (som var frusna) sen ner med den finskurna skinkan och grönskerna. Låt de stå och puttra lite.. I med lite soya och sambal och sist ner med riset. Låt allt bli varmt och servera på tallriken med lite cashew nötter.. Lätt som en plätt!! |
![]() |
Tacopaj |
250g kesella 2dl dinkelmjöl krossade linfrön 1 ägg 400g köttfärs 1 gul lök 1 påse tacokrydda 3% fetaost körsbärs tomater 17% riven ost Blanda kesellan, mjölet, ägget och linfrönen till en deg och baka ut i pajformen. Stek köttfärsen och löken, blanda ner tacokryddan. Ner med lite fetaost och tomaterna, dom skär jag till "halvor" Häll upp i pajformen, strö över lite ost. Om man vill kan man göra en äggstanning på minimjöl och ägg. 175 grader i ca 20-25 min.. Servera med en härlig sallad till!! |
Välj Recept: |